O nama

POSLOVNA RJEŠENJA

Kompletna poslovna rješenja

Ivana Brkić Javorović, direktorica i vlasnica je tvrtke Andiva j.d.o.o. koja je osnovana 13.02.2015. godine s namjerom da se znanje i izvrsnost vlasnice i direktorice tvrtke u poslovima javne nabave iskušaju na dinamičnom tržištu usluga.

Poslovna ideja nastala je vjerujući kako će participiranje na tržištu usluga biti najbolji pokazatelj vrijednosti znanja i izvrsnosti, a isto tako dokaz težnje za konstantnim usavršavanjem i napredovanjem u uvjetima zdrave konkurencije.

Glavna ideja tvrtke je ponuditi uslugu koja bi omogućila klijentima koji nemaju uspostavljene zasebne odjele za pripremu i provedbu postupaka javne nabave outsourcing postupaka javne nabave, a onima koji imaju, uslugu profesionalnog nadzora i savjetovanja.

NAŠA PRIČA

Upoznajte nas

 

Neki smatraju da javna nabava datira još iz drevnih vremena.

Javna nabava ima dugu povijest. Napisana na ploči od crvene gline, pronađena u Siriji, najranija narudžba datira između 2800. godine i 2400. godine prije Krista. Nalog je bio 50 amfora mirisnog ulja za 600 malih paketića žita. (Coe, 1989, str.87). Ostali dokazi o povijesnoj nabavi uključuju razvoj trgovine svilom između Kine i grčke kolonije 800. godina prije Krista. 

Prema drugom izvoru: Povijesni prikazi o nabavi potječu unatrag 3000 godina prije Krista, kada su Egipćani koristili pisare za nabavu i opskrbu materijalom. 

Od tada do danas postupak nabave doživio je veliku promjenu budući da je započeo je kao mali dio poslovanja, a sada se smatra strateškom funkcijom koja omogućuje poslovnu izvrsnost.

(Tekst s posebno istaknutim navodnim znakovima prenesen je iz: Coe, C. K. (1989). Public Financial Management. Englewood Cliffs, NJ: Prentice Hall, p. 87. i Journal of Public procurement, Volume 1, Issue 1, 9-50 2001.)”.

Ivana Brkić Javorović ne posjeduje certifikat u području javne nabave iz drevnih vremena već od 2012. godine i od tada se samo i jedino bavi pripremom i provedbom postupaka javne (i jednostavne) nabave.

Od 2012. godine, kao stručnjak za javnu nabavu redovito se usavršava i obnavlja certifikat te do sada stječe znanje i iskustvo kroz provedene mnogobrojne postupke javne nabave koje su većinom su/financirane kroz EU projekte. Na taj način stječe iskustvo i sa nacionalnim zakonodavstvom u području javne nabave Republike Hrvatske i sa EU zakonodavstvom te pravilima o provedbi nabava koje su su/financirane iz EU sredstava, a čije izvršenje nadziru različita kontrolna tijela te iskustvo u provedbi postupaka nabava za neobveznike javne nabave.

Kao stručnjak za javnu nabavu stječe iskustva i u pripremi ponuda za ponuditelje te savjetovanja gospodarskih subjekata u žalbenim postupcima.

Ivana je 2021. godine pohađala program osposobljavanja te je stekla naziv Viši stručni konzultant za javnu nabavu.

Od 2023. godine upisana je u Registar trenera i stručnih osoba Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja temeljem članka 16. stavka 1. točka 2. Pravilnika o izobrazbi u području javne nabave te sukladno tome stječe pravo i mogućnost držati predavanja iz područja obuhvaćenog nastavnim programom za koja je dokazala svoju stručnost iz područja javne nabave.

Tijekom dugogodišnjeg rada, tvrtka je ostvarila suradnju s brojnim jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave, komunalnim I kulturnim tvrtkama s područja cijele Hrvatske, ali i brojnim institucijama koje su prepoznale mogućnosti napretka i obnove kroz raspoloživa sredstva Europske unije.

Ono što pokazuje i dokazuje kvalitetu rada jest što svoje iskustvo i poslovnu suradnju ostvaruje usmenom predajom i preporukom zadovoljnih klijenata.

„Javnu nabavu ili ne volite ili volite, nema druge, kod mene je svakako ovo potonje, jer za mene predstavlja izazov, rješenje, kreativnost, vlastiti razvoj i konstantan čvor u želucu (😊) jer u konačnici ako postupcima nabave pristupate s krajnjom pažnjom, predstavlja veliku odgovornost, ako uzmete u obzir da raspolažete sa tuđim financijskim sredstvima. Ponekad, sve češće, se pitam treba li mi konstantan stres u životu, no ljubav prema nabavi nadvlada“-– istaknula je direktorica Ivana Brkić Javorović.

NAŠA PRIČARazvoj poslovanja kroz godine

2015. godine

2015. godine osnovana je tvrtka Andiva j.d.o.o.

2015. godine

Izrada prvih izrada ponudbenih dokumentacija za naše klijente

2018. godine

Započinjemo pružanje usluga u pripremi i provedbi postupaka javne nabave za jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave

2020. godine

Priprema i provedba postupaka javne nabava za mnogobrojne tvrtke i poduzeća

2021. godine

Certificiranje zaposlenika za certifikat "Viši stručni konzultant za javnu nabavu"

2022. godine

Tvrtki se dodjeljuje certifikat za bonitetnu ocjenu AAA kojim se potvrđuje da je poslovni subjekt u skupini poslovnih subjekata s najboljom bonitetnom ocjenom u Hrvatskoj i da spada u sam vrh bonitetne izvrsnosti.

2023. godine

Od 2023. godine direktorica tvrtke Andiva j.d.o.o. upisana je u Registar trenera i stručnih osoba Ministarstva gospodarstva i  održivog razvoja temeljem članka 16. stavka 1. točka 2. Pravilnika o izobrazbi u području javne nabave te sukladno tome stječe pravo i mogućnost držati predavanja iz...

Kontaktirajte nas

bonitet

Adresa

Hrvatska —
Vijenac Petrove Gore 9
31000, Osijek